11. jul. 2013

Jordbærkage

Jordbærkage hører sig sommeren til.....


Ingredienser
Mørdej: (til to kager - frys derfor gerne den ene halvdel ned til senere brug)
125 g smør (koldt)
250 g mel
100 g sukker
1 æg

Mandelfyld: (alle ingredienser skal have stuetemperatur)
50 g marcipan
50 g sukker
50 g smør (blødt)
1 æg
25 g mandler (fint blendede)

75 g god mørk chokolade (hakket)
1 dL piskefløde
1 dL creme fraiche
vanillesukker
1 bakke jordbær (halveret)

Fremgangsmåde
Mørdej: smuldr det kolde smør i melet, hvorefter sukker tilsættes og dejen til sidst samles hurtigt med ægget. Pak dejen ind i film og læg den på køl i 1 time. 
Mandelfyld: ælt først sukker og derefter det bløde smør grundigt ind i marcipanen, hvorefter æg og mandelmel tilsættes.

Smør en form godt med smør. Drys med mel og ryst overskydende mel af. Pres den kolde mørdej ud i formen og bag den først blindt (med et stykke bagepapir fyldt med fx tørrede kikærter) i 10 min og derefter i 5 min uden noget "fyld" ved 180 grader. 
Fyld den forbagte mørdej med mandelfyldet og bag yderligere 25 min ved 180 grader. Tag tærten ud af ovnen og fordel den hakkede chokolade over mandelfyldet med en bagepensel mens kagen endnu er varm. Vær opmærksom på at tærtens overflade er helt dækket af chokolade, da den skal fungere som en barriere mellem creme og bund. Køl nu tærten helt ned i køleskab. 
Pisk fløden til skum, bland med creme fraiche og smag til med vanillesukker efter behag. Fordel cremen over den afkølede tærtebund og top til sidst af med jordbær. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar